Seçim çalışmaları tüm siyasi partiler tarafından tüm hızıyla sürdürülüyor. Artık eskiye oranla sosyal medyalar da en önemli propaganda alanlarından biri.

Türkiye'de siyasi mikrohedeflemeleri inceleyen izleme kuruluşu Gözlemevi'ne göre, Ağustos 2020'den bu yana Facebook ve Instagram'da siyasi ve sosyal meselelerle ilgili yaklaşık 26 milyon liralık reklam harcaması yapıldı.

AK Parti son 30 günde yaklaşık 300 bin lira harcayarak bu platformlarda en fazla reklam yatırımı yapan isim oldu. Onu yaklaşık 154 bin lira harcayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan izledi.

En çok harcama yapanlar arasında üçüncü sırada 108 bin liralık harcamayla DEVA partisi ve dördüncü sırada 102 bin liralık harcamayla MHP var.

Verilere göre CHP ya da Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu adına Facebook ya da Instagram reklamları için son 30 günde reklam harcaması yapmadı.

BİREYSELDE ALİ BABACAN ÖNDE

Bireysel Facebook hesaplarından yapılan harcamalar: Facebook’un Reklam Kütüphanesi’nden 23 Şubat 2023 tarihinde erişilen, 23 Kasım 2022 - 20 Şubat 2023’ü kapsayan 90 günlük veri kullanıldı.Bireysel Facebook hesabı üzerinden en çok harcama yapan 10 siyasi belirlendi.