2018 yılındaki gerçekleşen genel seçimlerde 1. Bölgeden Milletvekili adayı gösterilen Muhammed Erdoğan başvurusunu önceki gün AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Engin Kökçıkaran’a teslim etti.

Suriye’de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Hama Bölgesi'nde doğan ve Türkiye’ye 2006 yılında yerleşen Erdoğan yapmış olduğu açıklamada, "2018 yılında gerçekleşen genel seçimlerde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile aday gösterildim. Nasip oldu 2023 seçimleri için yine aday adaylığı başvurusunda bulundum. Allah nasip ederse, aday olalım olmayalım bize hangi görev tevdi edilirse elimizden geleni yapacağız.  2023 seçimlerinde hem reisimizi Cumhurbaşkanı seçtireceğiz hem de Cumhur İttifakı’nı bir kez daha iktidara taşıyacağız” dedi.

Suriyeli eleştirilerine yanıt

Kendisinin Suriye doğumlu olması ile ilgili eleştirilere de Muhammed Erdoğan şu şekilde cevap verdi:

"Evet, ben Suriye’de doğdum, 2006 yılından itibaren de Türkiye’de yaşıyorum. Ben anne tarafından da baba tarafından da İstanbul’dan Suriye’ye göç etmiş bir ailenin torunlarıyım. Büyük dedelerim bu vatanın savunmasında Çanakkale’de şehit oldu. Eğer Misak-ı Milli sınırları çizilirken içinde Suriye’de olsaydı bugün bana yapılan bu eleştirilerin hiç biri olmayacaktı. Yine ben bugün altı evladımla iletişimimi Türkçe kuruyorum onların ana dili Türkçe, bunu da buradan hatırlatmış olayım. Bugün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ana vatanım olan Türkiye’ye hizmet ettiğim için mutluyum. Ömrümün sonun kadar da ayyıldızlı bayrağımızın gölgesinde yaşayacağım."

Muhammed Erdoğan Kimdir?

Muhammed Erdoğan 1984 yılında Suriye’de doğdu. 2006 yılında Türkiye’ye yerleşti. Turizm ve inşaat alanında faaliyetlerde bulunan Erdoğan, Suriye Şam Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümünü bitirdi. Ardından İstinye Üniversitesi’nde Siyaset alanında yüksek lisans yaptı. Evli ve altı çocuk sahibi. Erdoğan, çok iyi derecede Arapça ve orta derecede İngilizce biliyor.