Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ şu açıklamaları yaptı:

"Yürüyen bir süreç var. Oldukça ciddi bir mesafe kaydetmekle birlikte henüz sonuçlanmadığı için bugün akşam Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız. Henüz müzakereler sonuçlanmadı. Yarın saat 11.00’de Kılıçdaroğlu ile açıklama yapacağız."

Özdağ'ın diğer açıklamaları şöyle:

"Düzensiz göçmenleri, gerekirse zorla bir sene içerisinde uluslararası hukuka uygun olarak göndereceğiz. Biz terörle ilintili hiçbir siyasi yapılanmanın, teröre terör diyemeyen hiçbir siyasi yapılanmanın hukuken meşru olsa da siyaseten meşru olmadığını düşünüyoruz. Onun için de terörle mücadeleye sıfır tolerans ilkesiyle devam edilmesi bizim vazgeçilmezimiz. Zafer Partisi'nin olduğu yerde terörle mücadele olur."

Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alan Sinan Oğan'ın açıklamasıyla ilgili de konuşan Özdağ,  "Sinan Bey'in kendi takdiridir, Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır. Bu konuda Sinan Bey'le farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Hayat devam ediyor. Biz Sinan Bey'le yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık, biz cehennemin kapılarını kapatmaya hâlâ çalışıyoruz" ifadesini kullandı.