AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Merkezi'nde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ile bir araya geldi. Görüşme, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Toplantının ardından kameralar karşısına geçen iki isim açıklamalarda bulundu. Açıklamanın ve gazetecilerden gelen soruların ana konusu Türkiye'deki göçmen sorunuydu.

Konuyla ilgili Kurtulmuş, "Türkiye'deki göçmenler meselesi önemli bir meseledir. Şu anda 550 bin Suriyeli, güvenli bölgeye döndü. Çalışmalarımız devam ediyor. Zafer Partisi'nin de bu konudaki çalışmalarında destek vereceğini görüyoruz. Ümit ediyorum ki, Zafer Partisi değerlendirme yapacak. Suriyelilerin güvenli ve onurlu geri dönüşü için çalışıyoruz. Zafer Partisi'nin görüşlerini de destekleyici görüyoruz" dedi.

Özdağ ise şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin güvenliği başta olmak üzere görüş alışverişinde bulunduk. Terör örgütlerinin faaliyetleri ve alınması gereken politikayı değerlendirdik. Sığınmacı ve kaçaklar meselesi konusunda Zafer Partisi'nin çözüm önerilerini dile getirdik. Aramızda farklılıklar olduğu açıktır. Zafer Partisi'nin politikası Numan Bey gibi sığınmacıların gönüllü geri dönüşünü değil ‘Gerekirse zorla’ geri dönüştür. Arkadaşlarımızla bir değerlendirme gerçekleştireceğiz. Ayrıca Türkçe bilmeyen, Türk siyasi hayatıyla ilgili hiçbir şey bilmeyen insanların seçmen olduğunu, oy kullandığını görüyor, izliyor ve biliyoruz. Bunun demokrtik olmadığını, Türk Milleti’nin elinden egemenlik hakkını alıcı ve kısıtlayıcı olduğunu düşünüyoruz."