Tuzla'da Özel Gisbir Hastanesinde farklı tarihlerde mide botoksu yaptıran bazı hastalarda çift görme, tansiyon yükselmesi ve mide bulantısı gibi semptomların görülmesi üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan incelemede, mide botoksu yaptıran hastaların ekseriyetle İstanbul ve İzmir'de başka bir özel hastanede ameliyat oldukları, farklı il ve ilçelerde toplamda 31 kişinin aynı sorunları yaşadıkları belirlendi.

Emniyetten edinilen bilgiye göre, 3 Mart'ta Tuzla'daki hastanenin yetkilisi olan doktor C.C.E., operasyonu yapan doktor Ş.Ş. ve obezite firma sahibi C.T. gözaltına alındı, ameliyat öncesi ve ameliyat sırasında kullanılan 6 ilaca el koyuldu. Şüphelilerden C.C.E. ve Ş.Ş. işlemleri sonrası adli makamlar tarafından serbest bırakıldı ancak 1 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu gözaltına alındı.

1 hasta hayatını kaybetti

Tuzla'daki hastanede tedavi gören 46 yaşındaki Türkmenistan uyruklu Aylar Korhanova dün hastanede hayatını kaybetti. 25 Şubat tarihinde ameliyat olan ve 4 Mart'ta midesinde rahatsızlık hisseden Korhanova ameliyat olduğu hastaneye tekrar giderek tedavi altına alındı. Korhanova bir süre sonra taburcu olmasına rağmen durumu kötüleşince yoğun bakıma kaldırıldı. Aylar Korhanova dün ise hayatını kaybetti. Korhanova’nın cenazesi yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Korhanova’nın yakınlarının ameliyatı yapan doktorlardan ve hastane yönetiminden şikayetçi olduğu öğrenildi.