Bundan 13 yıl önce Bursaspor, müthiş bir başarıya imza atarak şampiyon oldu. Aradan geçen yıllarda adım adım gelen başarısızlıkla Bursaspor önce 1. Lig'e, ardından 2. Lig'e düştü. Bursaspor bu yıl ilk kez mücadele ettiği 2. Lig'de ligin son 2 haftasına küme düşme hattının üzerinde giriyor.

13 yıl önce tarih yazdığı gün, Somaspor ile kümede kalma maçına çıkacak olan Bursaspor'un bu durumu sevenlerini kahrediyor. Bursaspor bugün Somaspor'u yenmesi halinde ligde kalıyor, beraberlik ve mağlubiyet alması halinde ise diğer maçların sonuçlarına bakılacak.

SAĞLAM'DAN MESAJ

16 Mayıs 2010’da Türk futbolunda bir milata imza atan Bursaspor’un o dönemki teknik adamı Ertuğrul Sağlam, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sağlam, “Türk futbolunun en büyük zaferlerinden biri olan Bursaspor'un 2010 şampiyonluğunun 13. yıl dönümünde büyük başarıda emeği olan herkesi rahmetli Başkan İbrahim Yazıcı başta olmak üzere saygı ve minnetle anıyorum. Yıllarca hatırlanacak ve değeri her geçen gün daha çok anlaşılacak bu büyük olayın gerçekleşmesinde inanç, gayret ve müthiş bir birliktelik ortaya koyan herkese selam olsun” ifadelerini kullandı.