TFF  tarafından, Bursaspor başta olmak üzere Karacabeyspor ve İnegölspor'un yer aldığı 2. Lig'de ve Yıldırımspor'un yer aldığı 3. Lig'de statü değişiklikleri yapıldı. Özellikle 2. Lig'de Play-Off sisteminde yapılan değişiklikle grubunu 2'nci bitiren takım Play-Off serisine 3. turdan katılma avantajı yakalarken, 6'ncı olup Play-Off dışında kalan takıma da Play-Off'a katılım şansı verildi.

3. Lig'de de grubunu 2'nci bitiren takıma direk Play-Off finaline yükselme şansı tanınırken, daha önce grubunu 6'ncı sırada bitirip Play-Off dışında kalan takımlara Play-Off şansı sağlandı.

2. Lig'de yapılan statü değişikliğinde öne çıkan maddeler şöyle:

  • TFF 2. Lig’de her iki grupta 1. olan takımlar doğrudan TFF 1. Lig’e yükselir.
  • TFF 2. Lig’den19 takımlı grupta ligi 16, 17, 18 ve 19. sırada bitiren takımlar ile 20 takımlı grupta ligi 17, 18, 19. ve 20. sırada bitiren takımlar olmak üzere toplam 8 takım, TFF 3. Lig’e düşer.
  • TFF 2. Ligin her iki grubunda 2., 3., 4., 5. ve 6. sırayı alan takımlar, TFF 1. Lig’e yükselecek 3. takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılırlar. Play Off Müsabakaları Grup İçi Eşleşmeler ve Final Müsabakası olmak üzere iki kademeden oluşur.
  • Grup içi play off müsabakaları 3 tur şeklinde oynanır. Her iki grupta, 2. sırayı alan takımlar doğrudan 3. tura yükselir.
  • 1. turda kendi gruplarında 3. sırayı alan takımlar ile 6. sırayı alan takımlar, 4. sırayı alan takımlar ile 5. sırayı alan takımlar eşleşir. Eşleşmeler tek maç eleme usulüne göre, 3. ve 4. sıraları alan takımların sahasında oynanır.
  • 2. tur müsabakaları her iki grupta 1. turdan gelen takımlar arasında, çift maç eleme usulüne göre ve ilk maç ligi daha alt sırada bitiren takımların sahasında olacak şekilde oynanır. 2. Tur müsabakaları sonunda tur atlayan takımlar, 3. tura yükselir.
  • 3. tur müsabakaları, ligi 2. sırada bitiren takımlar ile 2. turdan gelen takımlar arasında ve ilk maç 2. turdan gelen takımların sahasında olacak şekilde çift maç eleme usulüne göre oynanır.
  • Final Müsabakası ise TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanır ve kazanan TFF 1. Lig'e çıkar.