SERHAT HALLAÇ / SAYFA16

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası heyecanı hız kesmeden devam ediyor. D grubunda bulunan Millilerimiz, cumartesi günü Ermenistan’la oynadığı ilk mücadelen 2-1’lik skorla galibiyetle ayrıldı. Grubun ikinci maçı yarın 21.45'te Türkiye Hırvatistan arasında oynanacak. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda gerçekleşecek müsabaka için geri sayım başladı.

Bursa Yenişehir Havalimanı’na gelen Hırvatistan Milli Takım, konaklayacağı Hilton Hotel’e güvenlik önlemleri eşliğinde giriş yaptı. Son antremanını bugün gerçekleştirecek olan Hırvat kafilesi, yarın Milli takımımızla karşılaşacak.

HIRVATİSTAN DA ALMANYA VE HOLLANDA'NIN KADERİNİ YAŞAYACAK MI?

A Milli Futbol Takımı bundan önce 5’i resmi 3’ü özel olmak üzere Bursa’da toplam 8 kere sahaya çıktı. A Milliler Bursa'da oynadığı 5 resmi müsabakadan 3 galibiyet 2 beraberlikle ayrıldı ve hiç mağlubiyet yüzü görmedi.

1997'de, Dünya Kupası Elemeleri'nde Hollanda'yı 1-0, 1998'de de Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Almanya'yı 1-0 ile yenmiş ve bu maçlar unutulmaz zaferler olarak tarihteki yerini almıştı.

TİMSAH ARENA’DA BİR İLK

İlki 1979 yılında özel maçta Cezayir ile, en sonuncusu da yine özel maçta 2012 yılında Slovakya ile Bursa’da mücadele eden ay yıldızlı ekip, ilk defa, halk arasında Timsah Arena olarak bilinen Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda milli maç heyecanı yaşayacak. Böylece A Milli futbol Takımı, 11 yıl sonra Bursa'da 9. maçını oynayacak.