Ankara’da yaşayan ve Türkiye’nin birçok farklı ilinde sahne alan ses sanatçısı Vedat Kapan, filmlerde görülecek türden bir olay yaşadı. Birkaç gün önce 24 yaşındaki ses sanatçısı Tekirdağ’da konser verdiği sırada İnstagram hesabı çalındı. Hesabı çalan şahıs kendisini Vedat Kapan’ın menajeri olarak tanıtıp paylaşımlar yapmaya başladı. Önce Kapan’ın kaza geçirdiğini ve yoğun bakımda olduğunu duyurdu. Sonrasında internetten bulduğu bir kaza fotoğrafını, Vedat Kapan’ın kazasıymış gibi paylaştı. Hızını alamayan şahıs daha sonrasında da Vedat Kapan için acil kan ihtiyacı olduğunu belirten bir paylaşımda bulundu. Son noktayı ise Kapan’ın hayatını kaybettiğini ve cenazesinin Ankara Karşıyaka Mezarlığı’na defnedileceğini söyleyerek koydu.



Kendi ölümünün haberini sahnede aldı

Hesabının çalındığı ve üst üste paylaşımlar yapıldığı esnada Vedat Kapan ise Tekirdağ’da konser veriyordu. Normal şartlarda kendisinin sahnede olduğunu bildiği vakitlerde aramayan annesinin o gün üst üste aradığını görünce, genç türkücü telefona cevap verdi. Annesinin ağlamasıyla durumun ciddiyetine varan Kapan, aramaların da üst üste gelmesiyle soluğu polis merkezinde aldı. Yaşadığı durumu bildiren ses sanatçısı, başvuruda bulunarak hesabını çalan şahıs ya da şahıslar hakkında şikayetçi oldu. Sonrasında bir sosyal medya uzmanıyla anlaşan Kapan, hesabını geri aldı. Hesaba, Rize’den girildiği tespit edildi. 24 yaşındaki ses sanatçısı Vedat Kapan, yaşadığı film gibi süreci anlattı.



“Ben ölmedim, yaşıyorum”

Yaşadığı süreci anlatan Vedat Kapan, hala hayatta olduğunu bilmeyen insanlar olduğunu belirterek, “Benim sevenlerim, eş, dost ve akrabalarım ertesi gün Ankara’ya Karşıyaka Mezarlığı’na gittiler. Şu anda hala benim öldüğümü sanan insanlar var. Tüm sevenlerime söylüyorum; ben ölmedim, yaşıyorum. Kim olduğunu bilmiyorum. Neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum. Kimseye bir zararımız yok, işimizde gücümüzdeyiz” dedi.



“Annemin sesi ağlayarak geliyordu, ‘Oğlum sen ölmedin mi?’ diyordu”

Olan bitenden sahnede konser verdiği sırada annesinin ısrarlı aramasıyla haber aldığını anlatan Kapan, “Tekirdağ’da sahnedeydim. Sahnede uzun uzun annem aradı. Normalde sahnede olduğumu bildiği için aramazdı. Telefonu açtım, ‘Vedat’a verin telefonu’ dedi. Sesi ağlayarak geliyordu. ‘Anne benim’ diyorum, ‘Oğlum sen ölmedin mi?’ diyor. Benim de daha olaydan haberim yok. O yüzden esprili bir şekilde, ‘Yok anne ölmedim, ruhum konuşuyor seninle’ dedim. Sonra bayağı bir ağladığı için olayın ciddiyetine vardım.