SERHAT HALLAÇ
Gemlik’te yaşayan Bursaspor sevdalısı Mustafa Turan, 2006 yılından bu yana biriktirdiği her biri sahada ter dökülmüş 300’ün üzerindeki Bursaspor forması ile tarihe ışık tutuyor.
Gemlik'te ikamet ettiği evinin girişine bir bölüm yapan Mustafa Turan, uzun yıllardır özenle ve titizlikle muhafaza ettiği koleksiyonunu bizler için açtı. Üniversite okuduğu dönemde bir merakla forma biriktirmeye başladığını anlatan Turan, zamanla bu işi profesyonel bir şekilde yapmaya başladığını ve bunun zamanla bir sorumluluk haline geldiğini ifade etti.
GEÇMİŞE GÖTÜREN FORMALAR
Bursaspor'un futbol başta olmak üzere basketbol ve voleybol branşlarına dair formaların da olduğu koleksiyonu görenler geçmişi bazen hüzün bazen mutlulukla yad ediyor.
Koleksiyonunda en eski parça, Bursaspor'un Türkiye Kupası’nı ilk kez kazandığı 1985-86 sezonuna ait kaleci forması. Ayrıca basketbol ve voleybol branşlarına ait özel formalar da koleksiyonda yer alıyor.
Mustafa Turan’ın en büyük hayali ise, bu eşsiz birikimi Bursaspor Kulübü öncülüğünde geniş kapsamlı bir sergide sporseverlerle buluşturmak. Bu koleksiyonun eşsiz parçaları Bursaspor Formaları isimli Instagram ve Twitter hesaplarından da takip edilebiliyor.





