Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, CHP için mutlak butlan kararı verdi. 4-5 Kasım 2023'te CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın iptaline karar verildi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MYK ve YDK üyelerinin görevden uzaklaştırılmasına karar verildi. Mahkeme Kemal Kılıçdaroğlu, PM ve YDK üyelerinin tedbiren görev üstlenmesini de kararlaştırdı.
CHP KARAR TEPKİ GÖSTERDİ
Kararın ardından CHP Merkez Yürütme Kurulu olağanüstü toplandı. CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, karara ilişkin sosyal meyda X'den paylaşım yaptı ve “kararın yok hükmünde” olduğunu ileri sürdü. Açıklama şöyle:
“CHP Genel Başkanı, Kurultay’da delegenin hür ve bağımsız iradesiyle seçilir. Bunu hiçbir güç, hiçbir makam, hiçbir müdahale değiştiremez. Adliye koridorlarında, masa başı senaryolarla delegenin iradesine yön verme cüretine kalkışanlar, yalnızca hukuku değil CHP’nin 100 yıllık demokrasi geleneğini de açıkça yok saymaktadır. CHP’nin sahibi saraylar, kapalı kapılar ardındaki kirli hesaplar ya da bürokratik oyunlar değildir. CHP’nin sahibi örgüttür, delegedir, halktır. Kurultay iradesi neyse meşruiyet odur. Onun üstünde hiçbir makam, hiçbir güç yoktur ve olamaz. Bu parti dün de iradesine zincir vurulmasına izin vermedi, bugün de vermeyecektir. CHP’nin mayasında teslimiyet değil; bağımsızlık, demokrasi ve millet iradesi vardır. Bu hukuksuz ve yok hükmündeki kararı tanımıyoruz, kabul etmiyoruz. CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel’dir ve bu gerçek tartışmaya kapalıdır.”
KILIÇDAROĞLU DÜN VİDEO PAYLAŞMIŞTI, YOLSUZLUK İDDİASI DİLE GETİRMİŞTİ
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün 6 ay süren suskunluğunu bozarak bir video paylaşmıştı.
Parti yönetimi eleştiren ve bir kez daha yolsuzluk davalarını işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bu ulu çınarın gölgesi haramın ve kirlenmişliğin sığınağı asla ve asla olamaz. Gerektiğinde arınmasını da bilir, iç muhasebesini yapmasını da." ifadesini kullanmıştı
"CHP arınmalı" diyerek Genel Başkan Özgür Özel'i hedef alan Kılıçdaroğlu'nun videosunu partinin 22 milletvekili paylaşmıştı.
Özel ise Kılıçdaroğlu'nun videosuna yanıt vererek "Benim laflarım sarayda mermer olana söylendi. Kemal Kılıçdaroğlu'na değil. O laf bir ittifaka meydan okumak. O ittifak da şu, 19 Mart darbecileriyle parti içi darbeciler." demişti.





