Ticaret Bakanı Mehmet Muş, fiyat artışlarıyla ilgili sert ve net konuştu. Bakan Muş, “Ticaret Bakanlığı olarak biz, haksız fiyat artışı yapanlara piyasayı bozucu faaliyette bulunanlara, tekel oluşturarak fiyatları manipüle edenlere asla ve asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. 

Bakan Muş, marketlerde arz-talep dengesi ile uyuşmayan durumlar tespit edildiğinde yaptırım uygulanacağını açıkladı. Muş, “Haksız fiyat artışları ile vatandaşımızın kursağından geçecek ekmeğe gözünü diken fırsatçıların gözünün yaşına bakmayacağız. Çarşıda, pazarda ve markette arz-talep dengesi ile uyuşmayan fiyat artışları ile vatandaşlarımızın cebine elini uzatanlara hesap soracağız” dedi.

“BAZI ÇEVRELER BU ORANI KÜÇÜMSEMEYE BAŞLADI”
Türkiye İstatistik Kurumu’nun dün açıkladığı büyüme verilene ilişkin değerlendirmelerde bulunan Muş, “Birileri Türkiye’nin elde ettiği başarıları önemsiz göstermenin derdine düşmüş durumda. Rekor büyüme oranı açıklandı. Ülke olarak hepimiz memnuniyet duyarken bazı çevreler bu oranı küçümsemeye başladı. Bu büyüme oranının doğru olmadığını ispatlamaya çalıştılar. Çamur atma yoluna gittiler. Bu anlayışın yüzde 21,7’lik büyümeyi hazmetmesini beklemiyoruz. Biz, bu sakat anlayışa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.