SAYFA16.COM / HABER MERKEZİ

TOFAŞ'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, Yeni Fiat Doblo modelinin, Stellantis'in İspanya'daki Vigo fabrikasında üretileceği açıklandı.

Fiat Doblo'nun üretimine ilişkin FIAT'ın Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan açıklaması şu şekilde:

FIAT (Stellantis Grubu) tarafından 6 Haziran 2022 tarihli basın basın açıklaması ile Yeni Fiat Doblo modelinin, Stellantis'in İspanya'daki Vigo fabrikasında üretileceği kamuoyuyl paylaşılmıştır. Diğer taraftan, 23. 10. 2020 tarihli şirketimiz özel durum açıklamasında 2022 yılı sonuna kadar TOFAŞ fabrikasında devam edeceği açıklanan mevcut Fiat Doblo modelinin üretiminin ihracat pazarlarından gelen tlep doğrultusunda Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Orta Doğu ve Afrika için 2023 yıl sonuna kadar uzatılması dahil, TOFAŞ fabrikasında üretilecek yeni ürünler konusundaki çalışmalar ve değerlendirmeler devam etmekte olup, kesinleşen önemli bilgiler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

2000 yılından beri TOFAŞ'ın en önemli üretim kapasitelerinden biri olan Doblo'nun İspanya'ya kaydırılmasıyla üretim kapasitesinde azalma olacağı ve işçi çıkarımının gündeme gelebileceği iddia edildi.

TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu konuyla ilgili bu kapasitenin yen modellerle doldurulacağını ve çalışmalarının sürdüğünü ifade ederken, gerekli bilgileri kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

İşte Yeni Nesil Doblo

Gazeteci Emre Özpeynirci Twitter hesabında Yeni Nesil Doblo'nun görsellerini paylaştı. İşte, elektrikli olduğu görülen Yeni Nesil Doblo'nun görselleri: