SERHAT HALLAÇ / SAYFA16

Bir Youtube kanalına röportaj veren Bursalı iş adamı Yusuf Akkaş, Köfteci Yusuf markasının nasıl yola çıktığını ve bu başarının nasıl devam ettiğini anlattı. Verdiği röportajda samimi acıkmalarda bulunan Akkaş; “İşi kurduğumdan beri rüyalarıma giriyor. İlk zamanlar köfte yanıyor diye uyanıyordum. Dedim ki kendime hayalin tüm çalışma arkadaşlarının hayali ve rüyası haline gelmişse hiç korkma. Uyanmak istemediğimiz ama her sabah kalkıp ona koştuğumuz hayalimiz ve bir rüyamız var. Belki ileride Mars’a gidilecekse, bizim Mars’a giden mekikte köfte satıyor olma ihtimalimiz yüksek. Mars’ta Köfteci Yusuf açmamız çok yüksek" diye konuştu.

'İŞİNE GELİRSE' CÜMLESİ HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ

Eğitimi sonrası iş hayatına giren Yusuf Akkaş; “Turizm otelcilikten mezun olduktan sonra bir yıl çalıştım. Diskoda çalışıyordum, bahşişleri cebime koyacak yer bulamıyordum ama herkes sabah işe giderken ben 5-6'da eve gidiyordum. Bir yaz sabahı gözlerim diken diken oldu dedim ki: Yusuf yanlış bir iş yapıyorsun galiba. Herkes koşturarak işe gidiyor sen eve uyumaya gidiyorsun. Tekrar köye döndüm, hayvancılık yaptım. İlk şubemiz 1996 yılında İznik'te açıldı. İlk şubeyi açarken köydeki danamı satmıştım. İlk şubemize ikinci el kullanılmış masa sandalye almıştım. Sonra buradaki bir kasaptan alışveriş yapmaya başladık. O dönemler çok fazla kar edemiyordum. 6 yıl ürününü kullandığımız firmanın ismini kullanmıştık. Daha sonra fiyat ürün aldığım yerle fiyat anlaşmazlığı yaşadık ve bana 'Abi işine gelirse' cümlesini kullanmıştı. İşine gelirse cümlesi benim en çok korktuğum cümlelerdendir. Bu cümle benim hayatımı değiştiren cümlelerden biri oldu.”

GENÇLERE TAVSİYE; YOLA ÇIKSINLAR

İş hayatına yeni başlayacak ve girişimde bulunacak gençlere tavsiyede bulunan Yusuf Akkaş; “Ben bir şeye inanmak, hayal etmek, önüne hedefler koymak denen şeyin sonsuz olabileceğine inanıyorum. Sorunlar da iş de aslında bizim için zaruri bir temel ihtiyaç gibi. Hepimizin uyanmak istemediğimiz gibi ama her sabah kalkıp ona koştuğumuz bir hayalimiz ve rüyamız var. Kendi işini kurma hayali olan genç arkadaşlarıma tavsiyem; durmasınlar, yola düşsünler, yola koyulsunlar. Yolda olgunlaşacaklardır. Sahada olsunlar. Varsa kafalarında bir şey yapsınlar yapmaktan çekinmesinler. Uçsuz bucaksız hayaller kursunlar ve başlasınlar" dedi.