Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası başkanlığı için adı geçen isimlerden biri olan Hafize Gaye Erkan ile Ankara'da bugün bir araya geldi.

Bloomberg ve Reuters'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Erkan'ı Merkez Bankası Başkanı olarak görevlendirmeyi planlıyor.

Reuters'a konuşan iki üst düzey kaynak Erkan'ın Şimşek'ten sonra Erdoğan ile bir araya geleceğini belirtti.

Kaynaklardan biri, Erkan'ın Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yerine geçmesi muhtemel "birkaç adaydan" biri olduğunu belirtti.

ABD'nin prestijli Harvard ve Princeton üniversitelerinden işletme ve finans dereceleri olan Erkan, küresel yatırım bankası Goldman Sachs'ta yaklaşık 9 yıl boyunca yönetici direktörlük yaptı, ardından First Republic Bank'in eş CEO'su ve sonra finansal hizmetler şirketi Greystone'un CEO'su olarak görev yaptı.

Erkan'ın First Republic'in liderliğine geçmesi beklenirken şirketten ayrılışı "sürpriz" bir karar olarak yorumlanmıştı. Erkan daha sonra Nisan ayında Bloomberg'e verdiği röportajda şirketten ayrılmak için "doğru zamanın" geldiğini ve yeni meydan okumalara hazır hissettiğini belirtmişti.