Hacettepe Üniversitesi Beytepe Öğrenci Evler J Blok'ta Mühendislik Fakültesi öğrencisi Ayşegül Tayyar, odasında yaşamına son verdi.
Olayın ardından yurda ambulans çağrılırken polis de olay yeri inceleme çalışmalarına başladı.
Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, olayın ardından bir açıklama yayımladı:
"Beytepe Öğrenci Evlerinde kalmakta olan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencisi Ayşegül Tayyar hayatını kaybetmiştir. Sevgili öğrencimize Allah'tan rahmet, ailesine, sevdiklerine ve Hacettepe Ailesine başsağlığı diliyoruz. Acı kaybımıza ilişkin adli ve idari soruşturma Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir."
SON BİR AYDA 4'ÜNCÜ İNTİHAR
Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi İ.Z.K, 30 Ekim tarihinde yurt odasında ölü bulunmuştu.
Anadolu Üniversitesi öğrencisi R.A. 14 Ekim’i 15 Ekim’e bağlayan gece, kampüste bulunan yemekhane önünde yaşamına son vermişti. İlköğretim matematik öğretmenliği okuyan R.A'nın cebinden çıktığı iddia edilen 3 sayfalık notta; R.A. geçim sıkıntısı yaşadığını belirtmiş, arkadaşları da bu durumu doğrulamıştı.
Ondan önceki haftalarda, Eskişehir Mükrime Hatun Kız KYK yurdunda Sezen isminde bir üniversite öğrencisi de hayatına son vermişti.