İNCELEME: ERKAN BİNGÜL

Ülkemizde yeni ve daha doğrusu yeni giren markalardan biri olan MG markasının ilk modeli olan ZS, özellikle ulaşılabilir elektrikli araç olmasıyla Türkiye Temsilcisi olan DOĞAN TREND ve distribütör ağının yüzünü fazlasıyla güldürdü.

Bunun üzerine markanın 2019’da Avrupa’da satışa sunulan hybrid modeli olan E-HS bugünkü konuğumuz olacak.

Araç D-SUV olması ve geniş iç hacmiyle  konforlu bir yolculuk sunuyor.

Rakiplerinin fiyatlarının günümüzde 2 milyon üstü olması ve sunduğu  güvenlik donanımlarıyla öne çıkıyor. Batarya kapasitesi 16.6kWh, enerji tüketimi ise 240Wh/km. MG toplamda yüksüz 1775 kg ağırlığında.

Toplamda 10 vitesli aktarmaya sahip olan araç (6 Benzin 4 elektrik motoru  için) tepki süresi 0,2 sn ile kesintisiz bir giç hissi veriyor.

SESSİZLİĞİN HUZURU

Bunun yanı sıra gerek vites kutusunun gerekse hibrit olmanın en büyük  avantajını yakıt tüketiminde  ve ilk harekette  gösteren E-HS  ile ortalama 3,5lt/100km ile rahatlıkla gezebilirsiniz. Bunun yanı sıra 0-100km/h test değeri 7.5 sn olarak karşımıza çıkıyor.

Aracı tasarlarken gürültü, titreşim ve sarsıntı için ekstra çalışıldığı çok belli. Araçta seyir halindeyken  sessizliğin huzuruna erişebiliyorsunuz. 1,19m² panaromik açılır cam tavanla   araç içi aydınlık ve ferahlık hissini de hissettiriyor.

MG NELER VAAD EDİYOR? NELER SUNUYOR?

Doğan Trend, MG  modellerini dolu paketlerle ülkemize getiriyor. Bununla birlikte sağlamlığını ve güvenirliliğini de  piyasaya çıktığı yıl olan 2019’da 5 yıldızla taçlandırmış. Hibrit olmasının  yakıtta ve tork olarak büyük katkı sağlayan araç, 1.5 T Benzinli motoru 162PS  250Nm Elektrik motoru ise 122PS 230Nm Tork değerlerine sahip. Araç total olarak; 258PS güç ve 400Nm Tork değerleriyle karşımıza çıkıyor.

52 km (WLTP) EV modda gidebilen aracımızda dünyanın en büyük batarya üreticisi olan CATL’ın üretimi bataryalar kullanılıyor. Bu bahsedilen 52 km şehir içinde özellikle yakıt tüketiminin 0 olması demek oluyor. Bu da aracın cazipliğini rakiplerine göre arttırıyor.

Donanım özellikleri olarak oldukça zengin olan E-HS;

  • Adaptif Hız Sabitleyicisi

  • Acil Frenleme Asistanı

  • Kör Nokta Uyarı Sistemi

  • Akıllı Uzun Farasistanı

  • Şeritten Ayrılma Önleme Sistemi

  • Arka Çapraz Uyarı Sistemi

  • (Tabela Okuma) Akıllı Hız Sınırlama Asistanı

  • 360 Derece Çevre Kamerası

gibi  sistemleri barındıran seviye-2 otonom sürüş olanağı sunuyor.

10.1’’ dokunmatik multimedya ekrana sahip olan  E-HS’nin dokunmatik tepkileri gayet yeterli seviyede.

Bunun yanında 12.3’’  digital gösterge paneli gayet okunaklı  ve hibrit  sistem ve pil verileri gibi birçok veriye kolaylıkla ulaşılabiliyor.

ELEŞTİLERİM…

Araç deneyimlediğim süre boyunca benden geçer notu aldı. Eleştirilerim de var ama markaya yani  araca değil çünkü E-HS’yi beğendik, sevdik, hoşumuza gitti. Fakat ülkemizdeki döviz kuru ve vergilerin yüksek olması bu şekilde GÜVEN VEREN, SESSİZ, AZ YAKAN ve GÜÇLÜ ARACIN fiyatını direk etkiliyor. Öyle ki, Kasım ayı itibariyle 1 milyon 459 bin TL’den satılmaktadır.

Düşünenlere gönül rahatlığıyla önerebileceğim  araç olan MG E-HS için bana kapılarını aça, deneyimleme fırsatı veren Bursa CEKETÇİLER Otomotiv’e teşekkür ederim.

Bu arada Kasım ayına özel kampanyaları için siz de MG showroomlarına uğrayabilirsiniz.

Sonuç;

Araç deneyimlediğim süre boyunca benden geçer notu alan E-HS aklında soru işaretleri olanlar için  marka ve  Türkiye  sorumlusu  Doğan Trend, araca

7 yıl 150 Bin km Araç, 7 yıl veya 150.000 km batarya, 7 yıl veya 150.000 km paslanmazlık garantisi vererek araç için kafadaki  yedek parça, arıza, pil ömrü, sağlamlık gibi soruların üstünü tek kalemde çizmeyi  hedeflemiş.

Ayrıca Doğan Trend Valueguard adını verdiği sistemle araçlarınızı belirli bir yüzde yıpranma payıyla geri alma garantisi veriyor. Bu da markanın ne kadar sağlam  durduğunu gösteriyor.