Cannes'da pek çok ödül alan Türkiye'nin en iyi yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi "Kuru Otlar Üstüne", dünyanın en prestijli film festivallerinden Cannes Film Festivali'nde ilk gösterimini yaptı. 

Gösterime; Nuri Bilge Ceylan, eşi ve filmin senaristi Ebru Ceylan ile diğer senaristi Akın Aksu'nun yanı sıra, filmin oyuncuları Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici, Ece Bağcı, Cengiz Bozkurt, Münir Can Cindoruk, Elif Ürse, Erdem Şenocak, Elit Andaç Çam, Nalan Kuruçim ve Yıldırım Gücük katıldı.

Nuri Bilge Ceylan 2014’te ‘Kış Uykusu’ filmiyle Cannes'ın en büyük ödülü Altın Palmiye ödülünü kazanmış, ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’, ‘Uzak’ ve ‘Üç Maymun’ filmleriyle ise Cannes Film Festivali’nden başka ödüllerle dönmüştü.

Körlük Romanı Ne Anlatıyor? Körlük Romanı Ne Anlatıyor?

FİLMİN KONUSU NE?

Samet, Doğu Anadolu'nun ücra bir köyünde dört yıl zorunlu görev yaptıktan sonra İstanbul'a tayin edilme hayali kuran genç bir öğretmendir. Ancak meslektaşı Kenan ile birlikte iki kız öğrenci tarafından asılsız bir şekilde tacizle suçlanınca Samet'in hayalleri paramparça olur. Samet, beklediği atama gelmeyince, saplanıp kaldığı bu kasvetli hayattan kaçma umudunu hepten yitirir. Yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelmesine yardımcı olabilecek başka bir öğretmen olan Nuray ile tanışınca işler değişir. Nuray ile karşılaşması, karanlık düşüncelerinden ve endişelerinden kurtulmasını önünü açacaktır.