umhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından, 16-17 Nisan’ı kapsayan “Dezenformasyon Bülteni”ninde Kızılcık Şerbeti dizisine RTÜK tarafından verilen program durdurma cezasına da yer verildi.

Program durdurma cezasıyla ilgili çeşitli “spekülasyonlar” üretildiği savunularak, dizinin 10 Mart 2023’te yayınlanan 18’inci bölümündeki bazı sahnelere yönelik kamuoyunda yoğun tepki oluştuğu ve RTÜK’e çok sayıda şikayet ulaştığı belirtildi.

Dezenformasyon bülteninde şu ifadeler kullanıldı:

“Yapılan incelemelerin ardından dizinin tepki çeken bölümündeki sahnelerde kadına yönelik şiddetin yer aldığı tespit edilmiş, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında 6112 sayılı Kanun’un 8’inci maddesinin 1’inci fıkrasının s bendinde yer alan ‘Yayın hizmetleri, toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez.’ hükmü kapsamında ‘program durdurma’ cezası uygulanmıştır. RTÜK, daha önce de ‘kadına şiddet’ sahneleri içeren bir dizi filmle ilgili ‘program durdurma’ cezası uygulamıştır.”