Hazırlık sürecenin tamamlanmasıyla yayın hayatına başlayacak olan dijital platform Tabii için Beykoz Kundura Fabrikası’nda bir tanıtım gerçekleştirildi. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı’nın ev sahipliği yaptığı gece birçok özel ismi de ağırladı.

Sobacı, TRT olarak uluslararası dijital platform için uzun suredir titizlikle çalıştıklarını ifade ederek, "Dijital alanda daha adil bir dünya mümkün şiarıyla yola çıkarak geliştirdiğimiz dijital platform ülkemizin uluslararası arenada yeni bir markası olması için bugün küresel yolculuğunun ilk adımını atıyor. Dijital yayıncılık pazarının 2022 yılı itibarıyla 500 milyar doları bulduğu ve her yıl ortalama yüzde 20 oranında büyüdüğü düşünüldüğünde bu küresel pazardaki dönüşümü yakalamanın pek çok fırsata gebe olduğunu görüyoruz." dedi.

5 FARKLI DİLDE YAYIN YAPACAK

Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Urduca ve Arapça olmak üzere 5 ayrı dilde yayın yapacak olan TRT’nin dijital platformu Tabii, başlangıçta Türkiye’deki kullanıcılara ücretsiz olarak sunulurken, 7 Mayıs’tan önce e-posta adresinizle aboneliğinizi başlatabileceksiniz. TRT'nin uluslararası dijital platformu "Tabii"ye "www.tabii.com" adresinden ulaşılabilecek. Komediden aksiyona, tarihi yapımlardan dram ve animasyona kadar birçok farklı yapım Tabii'den izleyicilerin beğenisine sunulacak.

30’UN ÜSTÜNDE PROJE

Tabii, 30 yeni yapım ve 184 bölüm ile açılış aşamasında en zengin orijinal içeriğe sahip platform unvanını taşıyacak. Platformda, birçok önemli oyuncunun yer aldığı Son Gün, Adalet, Akif Şebeke, Modern Doğu Masalları, Hay Sultan, Koyu Beyaz, Küçük Dahi İbn-i Sina, Kapı gibi içerikler yer alıyor.