SERHAT HALLAÇ / SAYFA16

İstanbul’daki Mihrabat Korusu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde; roman, şiir, deneme, gezi, çocuk, sağlık gibi birçok kitap türünde yazarlara ödüller verildi.

Edebiyat, sanat ve akademi dünyasından önemli isimlerin buluştuğu Altın Kalem Ödülleri'ne yazar Eyüp Uğurlu damga vurdu. Uğurlu ilk kitabı "1000 Yılın Hazinesi, 100 Yılın Aşkı Kyzikos’tan Kaçış" ile aşk romanı kategorisinde hem Altın Yazar hem de Altın Kitap ödüllerine layık görüldü.

İlk kitabıyla 2 dalda ödül alan ve duygularını paylaşan Uğurlu, “5 adet kitabım var ancak pandemiden dolayı diğerlerinin baskısını henüz bitiremedik. Böyle önemli bir organizasyonda ilk kitabımla ödül almak beni son derece mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kitapla ilgili bilgi veren Uğurlu, “Macera ve aşk konularının geçtiği bu romanım 253 sayfa. Gizemli ve ruhunuza hitap ettiğini düşündüğüm aşk romanımda kurgudan çok gerçek yaşam öyküsünü sundum. Umarım okurlarım da beğenir” diyerek sözlerini noktaladı.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Sinan Akyüz, Prof. Dr. İhsan Karaman, Barış Muslu, Metin Hara ve Marcus Graf da ödül alan isimler arasında yer aldı.