DEM Parti'nin Nusaybin'de grup toplantısını düzenlemesinin ardından ortalık karıştı. Bir grup tel örgülerini sökerek sınırı aşmaya çalıştı. Suriye tarafından gelen başka bir grup ise sınır kapısındaki Türk bayrağını indirdi.
Sınır güvenliğini sağlayan askerler, uyarı amacıyla havaya ateş açtıktan sonra güruh dağıldı.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Nusaybin–Kamışlı sınır hattında Suriye tarafında YPG yandaşlarının Türk bayrağına yönelik saldırısını provokasyon olarak nitelendirdi. Türkiye’nin güvenliği ve milli değerlerine yönelik her tehdide kararlılıkla karşılık verileceğini vurgulayan Duran, bu tür girişimlerin devletin kararlılığını ve milletin birlik beraberliğini zayıflatamayacağını söyledi. AK Parti Sözcüsü Çelik ise konuya ilişkin yaptığı paylaşımda "Değerlerimize saldıranlar bunun bedelini muhakkak ödeyecektir." ifadelerini kullandı.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran Nusaybin-Kamışlı sınır hattında Suriye tarafında terör örgütü YPG yandaşları tarafından Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya sert tepki gösterdi.

"TEHDİTLERE KARŞILIK VERİRİZ"
Duran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu saldırının milletin huzurunu hedef alan ve terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları sabote etmeye yönelik açık bir provokasyon olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine ve milli mukaddesatına yönelik her tehdidin kararlılıkla karşılık bulacağını belirten Duran, bu tür eylemlerin devletin kararlılığını ve milletin birlik beraberliğini zayıflatamayacağını ifade etti.





