Sosyal medyada gündem olan olayın ardından harekete geçen ekipler, domateslerin neden fabrikalar tarafından alınmadığını ve ürünlerin meraya dökülmesinin piyasaya etkisini inceledi.
Bakanlığın NSosyal hesabından yapılan açıklamaya göre olay, Karacabey ilçesine bağlı Sultaniye Mahallesi'nde meydana geldi. Üretici B.B.'nin, bazı salça fabrikalarının ürünleri kabul etmemesi üzerine domatesleri Yolağzı merasına döktüğü belirlendi.

Domateslerde Ezik ve Çürük Ürünler Tespit Edildi
Denetim sırasında yapılan kontrollerde, meraya dökülen domateslerin önemli bölümünün ezik ve çürük olduğu, ayrıca ürünlerin taş ve toprakla karıştığı tespit edildi.
Bakanlık, bu özellikteki domateslerin sanayi işletmeleri tarafından kabul edilmemesinin ürünlerin fiziki durumundan kaynaklandığını bildirdi. Yapılan incelemede olayın piyasada ürün darlığı oluşturma ya da fiyat hareketliliğine neden olma amacı taşımadığı ve bu yönde mevzuata aykırı bir durum bulunmadığı belirtildi.

Usulsüz İmha İçin İşlem Başlatıldı
Öte yandan Bakanlık, domateslerin mevzuata uygun olmayan biçimde imha edildiğini belirledi. Konunun ilgili belediyeye bildirildiği ve usulsüz imha nedeniyle gerekli idari işlemlerin uygulanması için sürecin başlatıldığı açıklandı.
Ticaret Bakanlığı, piyasaların sağlıklı ve düzenli şekilde işlemesi amacıyla denetimlerin sürdürüleceğini, mevzuata aykırı uygulamalara karşı gerekli tedbirlerin alınacağını ve idari yaptırımların uygulanacağını duyurdu.





