Tunceli’nin Hozat ilçesinde kış uykusunda olması gereken yılanlar karların üzerinde belirdi. Kış ayında ortaya çıkan yılanların depremin habercisi olduğunu düşünen vatandaşlar, tedirgin oldu.
Hozat ilçesi Kurukaymak Tanzi köyünde kar üzerinde gezinen yılanlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Yılanları görüntüleyen hayvancılıkla uğraşan Okan Duman, ''Her tarafta yılan var. Ne oldu bu doğaya böyle, acaba deprem mi olacak? İnanamıyorum, kışın ortasında karların üzerinde yılanlar dolaşıyor. Kışın ortasında yılanlar ortaya çıkıyor. Bu normal değil’’ dedi.
Normalde şubat ayında kış uykusunda olan yılanların karların üzerinde ortaya çıkması köylüleri tedirgin etti. Vatandaşlar arasında yılanların deprem öncesinde garip davranışlar sergilediği inanışı hakimken, deprem bilimciler de son dönemlerde Tunceli’nin ciddi bir deprem tehdidi altında olduğunu, 7,4 büyüklüğünde deprem beklediklerini açıklamışlardı.
Tunceli'de Kar Üzerinde Görülen Yılanlar Deprem Habercisi mi?
Tunceli’nin Hozat ilçesinde kış uykusunda olması gereken yılanlar karların üzerinde belirmesi, tedirginlik yarattı.
Yorumlar
Trend Haberler

Eşi, gözünün önünde öldürülen kadın, dehşet anlarını anlattı

Harmancık'ta yangın tekrar başladı!

Orhaneli-Harmancık orman yangınına müdahale 5. gününde

Rusya’da 8,7 büyüklüğünde deprem

Bursa'da 100 hektar küle döndü bir tek o alan yeşil kaldı

Gelini alan araba damatsız böyle harekete geçti
Sizce Bursa'nın en temel sorunu nedir?
Ankete Katıl