Meksika'nın yetiştirdiği en önemli isimlerden olan dünyaca ünlü kaleci Guillermo Ochoa, çok ilginç bir olayla gündeme geldi.

Sergio Gonzalez Pulgar'ın haberine göre İspanya 2. Lig ekibi Burgos ile anlaşmaya varan deneyimli file bekçisi, imzayı atmak üzereyken ortadan kayboldu.

"KAHVE ALACAĞIM" DEDİ, KAÇTI

Haberin devamında sözleşme için kulüp binasına giden Ochoa'nın kontrat maddelerini okuduktan sonra "Kahve alacağım" diyerek odadan çıktığı kaydedildi.

Ochoa'nın kahve alma bahanesiyle dışarı çıkmasının ardından bir daha geri dönmediği belirtildi.

Guillermo Ochoa, Meksika Milli Takımı'nın simge isimlerinden biri haline gelmişti.

ARAMALARI CEVAPSIZ BIRAKTI

40 yaşındaki eldivenin, Burgos kulübü yetkililerinin telefon çağrılarını yanıtsız bıraktığı ve kulübün kendisine ulaşmasına tamamen engel olduğu aktarıldı.

AÇIKLAMA GELDİ

Ochoa, olay sonrası sessizliğini bozdu ve Burgos'a imza atmama nedenini tek tek açıkladı.

Kumlaspor’un Hedefi Bölgesel Amatör Lig
Kumlaspor’un Hedefi Bölgesel Amatör Lig
İçeriği Görüntüle

"ASGARİ ÜCRETE BİLE ULAŞMIYORDU"

Burgos'un sözleşme değerini aniden düşürdüğünü ifade eden deneyimli kaleci, "Kulüp, sözleşme değerini aniden düşürdü. Reklam gelirlerinin %60'ını ve ayrıca 5 milyon Euro'luk bir maddeyi içeren nihai bir sözleşme gönderdiler. Ancak kesin tutar, bu kategorideki asgari ücrete bile ulaşmıyordu." dedi.

Meksika Milli Takımı'nın kalesini 2005 yılından itibaren koruyan Ochoa, 152 maçta 154 gol yedi ve 65 kez kalesini gole kapattı.