Bosna Hersek’in üçüncü büyük kenti Tuzla’da huzurevi yangınında bilanço ağırlaşıyor. Bunama, ileri düzeyde kanser ve yatalak durumdaki en ağır hastaların bulunduğu katta çıkan yangında can kaybı ölü sayısı 11’e, yaralı sayısı ise 5’i itfaiyeci ve 3’ü polis olmak üzere 35’e yükseldi. Yaralılar arasında huzurevi çalışanlarının da yer aldığı ve 3 yaralının durumunun ağır olduğu belirtildi. Yangının sebebi henüz bilinmezken, polis soruşturma başlattı. Yetkililer, huzurevindeki görüntü kayıtlarını da incelemeye aldı. Huzurevi Müdürü Mirsad Bakalovic’in ise sabah saatlerinde istifa ettiği belirtildi.

130216620251104271508775118849093Highjpg 9E J Leg Gk K Du C Q2G Pt B Q A

"Tuzla ve Bosna Hersek’in yaşadığı en büyük trajedilerden biri"

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Boşnak üyesi Denis Becirovic, yangını "Tuzla ve Bosna Hersek’i sarsan en büyük trajedilerden biri" olarak nitelendirdi.

Becirovic, "Yaralananlar arasında kurtarma görevlileri de bulunuyor. Bu trajedi, Bosna Hersek’in tüm vatandaşlarını derinden sarstı. Bu zor anlarda düşüncelerim hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralılarla birlikte. Taziyelerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Bitmeyen çile: Evlendi, bıçaklandı, evinden oldu, sokakta kaldı
Bitmeyen çile: Evlendi, bıçaklandı, evinden oldu, sokakta kaldı
İçeriği Görüntüle

Tuzla’daki huzurevi yangını, dün yerel saatle 20.55 sıralarında çıkmış, 22.00 civarında kontrol altına alınmıştı.

Kaynak: İHA